Miesiarka – do czego jest wykorzystywane to urządzenie?

W piekarniach, pizzeriach, kuchniach hotelowych oraz wszelkiego rodzaju restauracjach wykorzystuje się rozmaite nowoczesne urządzenia elektryczne ułatwiające przygotowywanie potraw. Jednym z nich jest bez wątpienia miesiarka służąca do dokładnego łączenia składników na ciasto. Charakteryzuje się ona dużą funkcjonalnością i posiada uniwersalny charakter. Obecnie najbardziej popularne są modele spiralne z dzieżą stałą, które można kupić np. w tym specjalistycznym sklepie online: https://ibis.net.pl/oferta/miesiarki-spiralne-dzieza-stala-45-80/.

Gwarancja optymalnej wydajności pracy

Miesienie to jeden z kluczowych etapów w produkcji każdego typu ciasta – pszennego, żytniego, mieszanego itp. Podczas tego procesu dochodzi bowiem do połączenia się wszystkich zastosowanych składników w jednolicie gładką masę (istotną rolę w tym procesie odgrywa zwłaszcza spulchnianie i napowietrzanie), co ma ogromny wpływ na wygląd oraz jakość finalnego produktu, takiego jak choćby chleb lub bułki. Dlatego też miesiarka to urządzenie wręcz niezbędne w każdym lokalu gastronomicznym.

Najlepiej postawić na wspomnianą już konstrukcję z dzieżą stałą, ponieważ daje ona bardzo duże możliwości. Przede wszystkim posiada pojemną misę na składniki, a także precyzyjny, elektroniczny system sterowania pozwalający na zaprogramowanie w zasadzie dowolnego cyklu pracy (łącznie z jego zapamiętaniem). Ciekawym rozwiązaniem jest tutaj ponadto funkcja pomiaru temperatury ciasta oraz funkcja samoczynnego blokowania dzieży. Dodajmy, że taka miesiarka oferuje również czytelny pulpit sterowniczy i energooszczędne podświetlenie, a przy tym jest łatwa w czyszczeniu oraz stosunkowo cicha w trakcie działania.

Bądź pierwszy, by to skomentować.

Zostaw Odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.


*


osiemnaście + 20 =